Бөөр
Таван цул эрхтний нэг бөөр юм.Бип даарч хөрөх үсэрч дэвхрэх зэрэг элдэв явдлаас бөөр өвддөг.Бөөр бол биен дэх усны хэмжээг тогтвортой байлгах үүрэгтэй 9-11 см 130гр жинтэй эрхтэн юм
Бөөр муудаж өвдөхөд
-Тэхийн шээс чанаж уудаг.Энэ нь үр дүн өгдөгийг хүн бүр мэдэх бизээ
-Цахилдагны үндэс чанаж уух их сайн.цусаар шээж байсан хүн зүгээр болдог юм билээ
-Мөн шилүүсний мах маш сайн.Бөөр доргиж өвдөх цусаар шээхэд шилүүсний мах,Борц чанаж шөлтэй нь ууж идэхэд дахин өвдөхгүйгээр эдгэрдэг
-Бөөр шээс ялгаруулах болон давсагний үйл ажиллагаатй холбоотой учир эмчилгээ адил байдаг бололтой.Орондоо шээдэг хүүхдэд цээнийн үндэс чанаж тогтмол уулгахад шээхээ больдог
-Мөн шээс хаагдсан үед цахилдаг буурцагны үндэс чанаж аягыг өгөхөд 30 минут дараа зүгээр шээнэ.
-Шүдлэн хонины бөөрийг борцолж нүдээд өдөрт 3 удаа хоолны жижиг хонины ахар сүүлны яс чанаж уухад бөөр бэлхүүсний өвчин арилдаг
-Бөөр муудсан хүн туйплан уух нь энэ сайн.Миний мэдэх хоёр гурван хүн туйплан ууж бөөрөө эдгэрүүлсэн юм даа.
-Бөөрний чулуутай хүн нэг дор л 3 пиво уугаад хөлсөө гартал гүйхэд члуу бутарч гадагшилдаг
-Давсагны чулуутай хүн бөөрөнхий сонгино жижиглэж хэрчээд шилний тал хүртэл хийгээд сайн архи хийж 12 хоног дулаан газар тавиад өдөрт 3 удаа хоолны өмнө халбагаар уухад чулуу хайлж гарна
-Нохойн хошууны хандыг байнга хэрэглэхэд бөөр ходоодны өвчингүй болно
-Тарвасны шүүс бөөр цэвэрлэдэг чулууг гадагшлуулна
-Янгир ямаан мах бөөрөнд нэн тустай
-1 л усанд том халбагаар 2 тэхийн шээг хийж хандалж уухад сайн
-Бөөрний чулуутай хүн хавар эрт хус гөлөгөхөд нялх навч гарах үед наалдамхай биш болмогц түүж авдаг.Түүсэн навчаа сүүдэрт хатааж 1 халбага навчийг 1аяга халуун усанд хйиж 20-30минут болгоод уудаг Өдөрт 3-4аяга ууна.Түүсэн навчаа 3 хоногт хэрэглэдэг.Удвал чанаргүй болно.1сар уугаад засварлах хэрэгтэй.Энэ арга таны бөөрний чулууг уусгаж эдгэрнэ
-Бөөр хөрч илч буурахад галуу шувууны мах шөл идвэл сайн
-Тарвагны хорхогны шөлөнд чижүү хийж халуунаар нь ууна.2-3 уухад насанд туршид бөөр нуруу чинь өвдөхгүй
-Бөөрний хи й ихэдсэнээс дөрвөн мөч янгинаж өвдөнө.Шар тос,Арвайн гурил,бор давс адил хэмжээтэй хольж бүлээн жин тавиад эдгэрнэ
Сэтгэгдэл (0)